درمان بیماری واریس و بواسیر

واریس

واریس

 درمان بیماری واریس  

در طب سنتی  طحال محل ریزش  و جذب  سودا ی خون  و ذخیره آن در بدن می باشد . هرگاه و به هر دلیلی در تولید و جذب و یا دفع آن  خللی ایجاد شود  وارد گردش خون  اورده شده  و بر حسب جاذبه در  ورید ها یا اورده  ای که در قسمت های پائین بدن قرار گرفته اند  و دارای حجم وسیع تری نسبت به سایر ورید های بدن دارند  تجمع و ایجاد بیماری می کند .

بدان که مقعد گذر گاه و شاهراه است  هر چه از بالا عبور می کند از این گذرگاه خارج می شود این گذرگاه حالت وارونه و در پائین تنگ و در بالا گشاد است و بسیار حساس می باشد  و محل عبور  فضولات دفعی است  . درد آن از اندامان دیگر زیاد و  دارو کمتر در آن اثر می کند . و بسیاری از بیماری های ان چون قرحه و شقاق و بواسیر  و.. با شکایت درد  شدید در ناحیه مقعد است.

بواسیر در طب سنتی چگونه بوجود میاید ؟

اکثرا از ریزش ماده سودائی  و یا دم سودا  بوجود می آید و در موارد کم از بلغم بوجود می آید

اکثر بیماران بواصیررنگ و رخسارشان  زرد مایل به سبز است .

علاج

در علاج آن باید قبل از هر چیز به اصلاح بدن بپردازی و خون کثیف و اخلاط ردی  و نا پسند را از بدن خارج کنیم

  • پرهیز از عوامل سودا زا
  • رعایت سته ضروریه
  • پاکسازی گوارش کبد و طحال جهت جلوگیری از تولید خلط  ردی و ناپسند .

اگر با معالجات فوق درد و آماس و التهاب برطرف شود نیاز به اقدام دیگر نیست . چون ممکن اس در اثر دستکاری و معالجات زیاد ایجاد ناسور و ترک بردگی پیدا کند . باید حتی الامکان شکم بیمار نرم و یبوست نداسته باشد . چون مدفوع خشک و سخت مقعد را آزار می دهد .

باید از داروهای ملین که برای بواصیر مفید باشد استفاده شود  (مقل و خاکشیر و

  • منضجات اولین مرحله است تا قوام خلط را به حدی برساند که قابل دفع باشد.

منضج معمول حکما: ۱۱ عدد سپستان، ۵ عدد عناب، گل گاوزبان، بادرنجبویه، اصل السوس مکد ۴ گرم، پرسیاوشان ۵ گرم، بادیان، شاهتره، اسطوخودوس مکد ۷ گرم در مقدار کافی آب وارد کرده و میجوشانیم در حدیکه آب رنگین شود سپس با پارچه ای مخلوط را صاف میکنیم. ۳۰ گرم ترنجبین یا گلقند به مخلوط اضافه کرده و صبر میکنیم تا مواد داخل آن ته نشین بشود. سپس از قسمت رویی مخلوط به بیمار می دهیم. اگر بیمار بعلت غلظت جوشانده از آن اشمئزاز میکرد یا طبیب تمایل به درمان سبکتر داشت، مواد را شب خیسانده و صبح صاف کرده و نقوعش را به بیمار میخورانیم.

۵-هرگاه علایم نضج در بیمار پیدا شد باید به او مسهل بدهیم و درمان را تا وقتی ادامه میدهیم که قوت بیمار باقی است و علایم سوء مزاج برطرف نشده است

قاعده کلی: وقتی مسهل سودا دادیم، مقدار زیادی سودا خارج می شود ولی بخشی هم در بدن می ماند. حالا باید دارویی بدهیم که سودا را از اعماق بیرون بکشد. برای اینکار از ماء الجبن استفاده می کنیم و سپس مسهل می دهیم. اگر منضج و مسهل ما به اندازه کافی قوی نباشد، بخش رقیق را بیرون می کشد اما بخش غلیظ را غلیظ تر کرده و بیماری را به ازمان می کشاند.

۵- فصد  : در وهله اول فصد اکحل  دوم فصد صافن و سوم رگ مابض

۶-بادکش هر دو ورکین (باسن )

باید با هر وسیله ای که شده بواسیر کور  را باز کنی  و خون از آن جاری سازی  تا خون سودا دفع و خون روشن  و صاف خارج شود (تا حد تحمل بیمار )  و بدان خونی که از بواسیر مقعد بیرون می زند حالت بیمه و پیشگیری از بیماری هایئ چون مالیخولیا ، صرع سودائی ، باد سرخ و جوش ، سرطان ، جرب  ، قوبا ، جذام  و سرسام و….  می باشد .

اگر خونی که بطور عادت از بواسیر بیرون می آید حبس شود و بند آید ممکن است بیماری های فوق بروز کند  جون خون بواسیر بند آمده ممکن است در اندام هائی چون کبد و ریه هاذ  و … آسیب برساند .

اگر خونریزی بواسیر به حدی بود که بیمار بی حال و غش کرد .، قاوت جو را با تباشیر و گل ارمنی  را با هم مخلوط  و بصورت گرم کم کم به بیمار بدهیم

دارو های علاج بواصیر انواع و اقسام دارند .

بعضی باز کننده بواسیر و مثال  برگ فیجن  ( سداب )، روغن بابونه چشم گاوی  و یا خوردن بابونه چشم گاوی به تنهائی  داروی هلیله با بذر ها

بعضی بند آورنده  دهانه بواسیرند .مثال :  خاکستر پوست درخت سرو ، پوست تخم مرغ

بخشی بند آورنده اسهال خونند   گرد (کند ر، خون سیوشان ،گلنار) – تره ، زاج

بخشی برنده بواسیر و فتیله ای از زرنیخ ، گیاه لوف

بخسی تسکین دهنده  درد هستند   نوره  ، نیلوفر خشکیده

طرز مصرف دارو ها  :

داروها ممکن است خوراکی  حب مقل ، هلیله جات

دارو ها ممکن است برداشتنی  فتیله ای از زرنیخ ، گیاه لوف

دارو ها ممکن است پاشیدنی ، مالیدنی ، و یا گذاشتنی  زرنیخ و نشادر و پوسته نازک از مس

دارو ها ممکن است  انکباب  و یا آبزن باشد .  دود حاصل از سوختن  (فضولات  حیوانات  – بلادور – کلم  ،ریشه  خار شتر ، ریشه شیرین بیان ، کبر و

نکته  : اگر بواسیر و خونریزی ناشی از آن بصورت نوبتی سراغ فرد بیاید  حب مقل در علاجش بسیار نافع است  ودر حالت دائم موثر نیست .

اگر بواسیر همرا ه ترک  و ورم بود ابتدا باید به علاج ورم  و ترک پرداخته  و بعد بواصیر درمان شود  که در این حالت اگر مقل در روغن زرد آلو حل شود و استفاده گردد داروی مجربی است .

جراحی و بریدن بواسیر :

این کار با بریدن و یا استفاده از دارو های تند  و برنده استفاده می شود

توصیه : موقع بریدن و جراحی یکی از   آنها را باقی بگذار چون طبیعت خون و خلط فاسد را که مکلف است بیرون براند ،در آن ریخته  تا سیلان کرده و به خارج براند .

در صورتیکه در طب نوین علل ایجاد و درمان کاملا متفاوت می باشد .

هموروئید ( بواسیر ) چیست؟ و راه درمان و مراقبت از آن
بواسیر چیست؟

۵/۲ سانتی‌متر انتهایی کولون (روده بزرگ) کانال مقعدی نامیده می‌شود. کانال مقعدی با شبکه‌ای از وریدهای کوچک که درست زیر پوست هستند، پوشیده می‌شود. فعالیت‌های معینی، از قبیل زور زدن برای بیرون راندن مدفوع (بخصوص موقع یبوست) یا نشستن طولانی مدت، ممکن است باعث بزرگی این وریدها بشود.

این وریدهای بزرگ شده لایه‌های متورم بافتی را درست می‌کند که ما آنها را بواسیر می‌نامیم. مدفوع سخت ممکن است بواسیر را بیشتر تحریک کرده و آنها رااز کانال مقعدی بیرون براند.

علائم بواسیر

اکثراً بواسیر بدون خطر می‌باشد و بجز خونریزی محدود علامتی ندارد. اگر شما بواسیر دارید ممکن است متوجه یک یا چند تا ازعلایم ذیل بشوید:
– خونریزی که معمولاً همراه با مدفوع و یا پس از دفع به صورت قطره قطره یا خون پاشی خواهد بود. (شایع‌ترین علامت)

– درد. – خارش- سوزش. – ترشح مواد بلغمی و تحریک اطراف مقعد

علل بواسیر

فشار آوردن به شکم موقع اسهال و مدفوع خشک و سفت از علل شایع هموروئید هستند. خیلی از خانم‌ها در طی حاملگی دچار هموروئید می‌شوند.

نشستن یا ایستادن طولانی می‌توان یک عامل باشد. علل دیگر شامل بلند کردن اشیای سنگین، ورزش نکردن، ورزش خیلی سنگین، سرفه مزمن، عادات بیرون روی نادرست (از قبیل زور زدن برای دفع مدفوع یا نشستن بر روی دستشویی برای مدت طولانی) است.
درمان هموروئید

اصولاً براى برطرف کردن علایم هموروئید با توجه به نوع و تشخیص پزشک متخصص در این رشته چندین روش درمانى وجود دارد.

درمان‌های طبى: که معمولاً براى هموروئیدهاى خفیف درجه اول و یا دوم توصیه مى‌شود که عبارت است از کنترل یبوست به وسیله مصرف رژیم غذایى پر فیبر یعنی میوه‌ها و سبزی‌هایی مانند کاهو، آلو، انجیر، نان سبوس دار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهاى ضد هموروئید و استفاده از ملین‌ها و لگن آب گرم. [درمان خانگی هموروئید]

درمان هاى جراحی و سایر روش‌ها: در صورتی که درون هموروئید خارجی لخته تشکیل شود، پزشک شما ممکن است درمان جراحی برای برداشتن هموروئید را توصیه کند.

در موارد خونریزی‌های مکرر یا هموروئیدهای پیشرفته دردناک نیز ممکن است جراحی برای برداشتن هموروئید یا استفاده از شیوه‌های سرپایی مانند کوتر کردن (سوزاندن با جریان برق)، منجمد کردن، بستن هموروئید با حلقه لاستیکی توصیه شود

در درمان با روش های طب مدرن با وجود درمان بواسیر بسیاری از علائم همراه بیمار از بین نمی رود

دکتر رمضانی

کارشناس ارشد طب سنتی ایرانی اسلامی

منابع:

  • قانون
  • جراحی شوارتز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *