فصد

  • therapeutic-phlebotomy-2

فصد

فصد طب سنتی همدان در مرکز کلینیک مهر

فصد، باز کردن منفذی کوچک در دیواره رگ بوسیله نیشتر است که باعث خروج اخلاط فاسد بدن با خروج خون می شود.

فواید فصد درمانی

فصد درمانی ‌(Therapeutic Phlebotomy) عبارت است از خونگیری به منظور درمان بیماری. افزایش آهن در بدن یا (Hemochromatosis) و Polycythemia Vera از بیماری‌هایی است که می‌توان نام برد. استفاده از این روش به دلیل جداسازی آهن اضافی و حجم زیاد گلبول قرمز بدن مفید می‌باشد.

فضیلت فصد:
فضیلت فصد آن است که هر گاه همه اخلاط (سودا، صفرا، بلغم و دم) به یکبار زیادت گردد، به فصد از هر خلطی چیزی کمتر شود از بهر آنکه مرکب همه اخلاط بدن خون است.

بدین سبب هر گاه فصد کرده شود همه اخلاط از تن کمتر شود. بدین سبب است که فصد، استفراغی(=پاکسازی) کلی است و اندر آن حال که همه اخلاط به یکبار از تن زیادت گردد هیچ استفراغی بهتر از فصد نیست.
(منبع:کتاب ذخیره خوارزمشاهی- باب نخستین، جزو چهارم از گفتار نخستین-تالیف حکیم سید اسماعیل جرجانی- قرن پنجم هجری قمری)
توصیه های بعد از انجام فصد:
۱) تا ۲۴ ساعت بعد از فصد، با دستی که روی آن فصد انجام شده کار سنگین انجام ندهید و پانسمان روی محل فصد را برندارید.محل فصد را آب نزنید و وضویتان را جبیره بگیرید.
۲)بعد از فصد به صورت درازکش استراحت کنید، ولی توجه کنید که حداکثر ۴ تا ۵ ساعت خوابتان نبرد چون باعث کسالت و ضعف می شود.
۳)روزی که فصد انجام می شود و فردای آن روز، غذا کمتر بخورید و غذاهای سبک و لطیف(زرده تخم مرغ عسلی، نان گندم خوب، سیب، انار شیرین، سکنجبین عسلی)میل کنید و از مصرف غذاهایی که غذائیت آنها زیاد است (مثل انواع کباب و قلیه)خودداری کنید.بعد از این مدت توصیه می شود از کبابها از جمله کباب با گوشت و دل گوسفند استفاده کنید.
۴)تا ۲۴ ساعت بعد از فصد، از مصرف ترشیجات و غذاهای با طبع سرد خودداری کنید.
۵) تا ۲۴ ساعت بعد از فصد از ورزش سنگین و مقاربت خوداری نمایید.
۶)نیاز به فصد و تعیین نوع رگی که باید از آن خونگیری شود باید توسط طبیب تشخیص داده شود. هرگز خودسرانه اقدام به فصد نکرده و در انجام آن اصرار نورزید. زیر نظر

فصد طب سنتی همدان را در مرکز کلینیک مهر زیر نظر دکتر رمضانی متخصص طب سنتی همدان

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *